Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجله فارس پلاس؛ سیامک شادکام: صبح امروز، پیش‌فروش  نقدی اینترنتی انواع محصولات سایپا از ساعت ۱۰ صبح مطابق جدول زیر آغاز  شد.

باوجود تاکید بر  ثبت‌نام «صرفا اینترنتی»، اما شایعات قبلی در خصوص مداخله نمایندگی‌ها در پیش‌خرید خودروها، عده‌ای را به دفاتر این نمایندگی‌ها کشانده بود. همزمان با ساعات ثبت‌نام به سراغ یکی از نمایندگی‌های سایپا رفتیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ازدحام جمعیت برای ثبت‌نام در این نمایندگی قابل ملاحظه بود. در گوشه و کنار، افراد زیادی هم بودند که با گوشی همراه در حال ثبت‌نام بودند. عده‌ای هم علاوه بر اینکه از طریق اینترنت سعی در  ثبت‌نام خودروی مورد نظر داشتند، فرم مربوط به ثبت‌نام را در نمایندگی تکمیل کرده بودند تا دلشان قرص باشد. 

پای حرف‌های مردم که می‌نشستی از بی‌اعتمادی به شرکت‌های خودروسازی می‌گفتند و مسئله رانت در ثبت نام را مطرح می‌کردند.یکی از متقاضیان، با اطمینان کامل به دیگری می‌گفت: «این نمایندگی‌ها خودشون کد مخصوص دارند و همه ماشین‌ها رو می‌خرند. بعدش می‌دن بنگاهی‌ها بفروشن. سر هر ماشین، ۱۰-۱۲میلیون سود می‌کنن. همه‌مون سر کاریم.» 

با وجود اینکه کارکنان این نمایندگی بارها حتی گاهی با حالت التماس به مردم می‌گفتند «باور کنید ثبت‌نام ما با ثبت‌نام شما فرقی نمی‌کنه، برید یه جا که سرعت اینترنت خوب باشه» اما باز هم مردم فرم‌های دستی را تکمیل می‌کردند تا نمایندگی‌ها برای آنها ثبت‌نام انجام دهند.

یکی از کارکنان، مونیتور خود را به متقاضیان نشان داد تا ثابت کند که او هم باید مثل دیگران از طریق سایت عمومی ثبت‌نام کند و هیچ کد خاصی در کار نیست. او به متقاضیان کلافه از روند ثبت‌نام می‌گفت: «برید یه جایی که اینترنت پرسرعت داشته باشه. کافی‌نتی چیزی. هرچی سرعت اینترنت‌تون بهتر باشه، احتمال ورودتون به سایت بیشتره.» ظاهرا همه ‌چیز به شانس بستگی دارد. 

یکی از نمایندگان شورای شهر هم برای خرید خودرو برای فرزندش به همین نمایندگی مراجعه کرده بود که پاسخی مشابه دیگر مراجعه‌کنندگان دریافت کرد و نهایتا پس از چند بار تلاش برای ثبت‌نام موبایلی، از خرید منصرف شد.

هنوز چند دقیقه‌ای از ساعت 10 نگذشته بود که بخش فروش سایت از دسترس خریداران خارج شد.

در سایت ذکر شده بود کسانی که در ثانیه های اولیه وارد درگاه شوند، شانس موفقیت بالاتری دارند. اما هنوز چند ثانیه‌ای از زمان اعلامی سایت برای ثبت‌نام نگذشته بود که زمان دیگری  برای ثبت‌نام اعلام شد؛ در کمتر از یک پلک زدن!

مرحله سوم فروش خودروی سایپا هم در کمتر از یک دقیقه تمام شد!!مراحل اول و دوم این فروش نیز چندان بیشتر از این دوام نیاورده بود.

خطاهای موجود در سایت نیز برای مراجعان آزاردهنده بود. مثلا در ساعت ۱۰:۳۷ دقیقه اعلام شد که مرحله بعدی ثبت‌نام از ساعت 9:45 انجام خواهد شد. همچنین تصاویری در فضای مجازی منتشر شد که زمان اعلامی برای مراحل ثبت‌نام در رایانه‌ها و موبایل‌ها متفاوت اعلام شده است. 

یکی از نکات عجیب این ثبت‌نام این بود که هر متقاضی خرید خودرو فقط بین 5 تا 15 ثانیه فرصت داشت تا مشخصات خود و خودروی مورد نظرش را در سایت وارد کند.

طبق اعلام سایپا، براساس آمارهای جمع‌آوری شده از برنامه‌های فروش قبلی، تنها بین ۳ تا ۵درصد کل متقاضیان موفق به خرید می‌شوند. به عبارت دیگر، برای بیش از ۹۵ درصد تقاضاها، خودرویی برای عرضه وجود ندارد.

صبح امروز مدیران سایپا اعلام کردند که از دقایق نخست آغاز فروش خودرو در این طرح، حدود ۶میلیون نفر سایت را مشاهده و در آنِ واحد ۷۰۰هزار نفر خواستار ورود به سایت  شده‌اند که ثبت‌نام این میزان تقاضا اصلاً امکان‌پذیر نیست.
براساس اعلام شرکت سایپا، برای مدیریت ثبت نام متقاضیان، فروش به صورت مرحله‌ای شده است به نحوی که سایت هر ۱۵ دقیقه به مدت ۱۰ ثانیه باز می‌شود تا آن دسته از افرادی که در سایت حضور دارند امکان ثبت نام پیدا کنند. این روال تا تکمیل ظرفیت ادامه دارد.

اتفاقی که مورد تایید بعضی متقاضیان هم قرار گرفت چون در ساعت ۱۳ دسترسی به سایت و ورود برای خرید خودرو، بسیار راحت‌تر از ساعات ابتدایی صبح انجام می‌گرفت. البته تا زمان تنظیم این گزارش (ساعت ۱۵) پیش‌فروش خودرو همچنان ادامه داشت و به مرحله هفدهم خود نیز رسید.

اما مشکلات پیش‌فروش خودروها، به شیوه ثبت‌نام محدود نماند. با وجود اینکه زمان ارسال دعوت‌نامه در آگهی‌های سایپا ذکر شده بود اما باز هم نمایندگی‌ها اعلام می‌کردند زمان تحویل دقیق خودرو مشخص نیست. علاوه بر اینکه قیمت نهایی خودرو نیز زمان تحویل مشخص می‌شود.

البته به‌منظور جلوگیری از سوءاستفاده از پیش‌خرید خودروها، شرایطی هم پیش‌بینی شده بود،‌از جمله اینکه خوودروی ثبت‌نام شده تا یکسال قابلیت فروش را ندارد. هرچند که بسیاری از ثبت‌نام کنندگان به امید فروش قولنامه‌ای خودروها، از این بابت نگرانی خاصی احساس نمی‌کردند. 

 

انتهای پیام/

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۸۹۹۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرب الاجل وزارت صمت به ایران خودرو و سایپا

به گزارش اکوفارس به نقل از تسنیم، حمید محله‌ای مدیرکل دفتر خدمات فنی و مهندسی وزارت صمت گفت: تاکنون از 22 شرکت، 14 شرکت خودرویی به سامانه جامع خدمات پس از فروش متصل شده اند و بقیه شرکت‌ها طبق قانون بودجه 1402 تا پایان آذر ماه فرصت دارند تا به استعلام‌های مربوط به خدمات پس از فروش در سامانه جامع خدمات، پاسخ دهند.

حمید محله‌ای گفت: زیرساخت‌های لازم برای اتصال شرکت‌های خودرویی شامل تولید کننده، وارد کننده و مونتاژ کننده را برای اتصال به سامانه جامع خدمات پس از فروش فراهم کرده ایم.

مدیرکل دفتر خدمات فنی و مهندسی وزارت صمت افزود: تاکنون از 22 شرکت، 14 شرکت خودرویی به سامانه جامع خدمات پس از فروش متصل شده اند، اما هنوز دو شرکت بزرگ خودروساز کشور به این سامانه متصل نشده اند.

محله‌ای در ادامه گفت: طبق آیین نامه اجرایی تبصره 10 قانون بودجه 1402 شرکت‌های خودرویی تا پایان آذر ماه فرصت دارند تا به استعلام‌های مربوط به خدمات پس ازفروش که در سامانه جامع خدمات پس از فروش مطرح می شود پاسخ دهند.

به گفته محله‌ای یکی از مهم‌ترین مزیت‌های اتصال شرکت‌های خودرویی به سامانه جامع خدمات پس از فروش شفافیت ارائه خدمات آن‌ها و ایجاد امکان شکایت از عملکرد این شرکت‌ها توسط مردم است.

لازم به ذکر است بر اساس ماده 4 قانون حقوق مصرف کنندگان همه شرکت‌های خودرویی شامل تولید کننده، وارد کننده و مونتاژ کننده موظف هستند خدمات پس از فروش ارائه دهند و بر اساس ساز و کار‌های وزارت صمت این خدمات باید در بستر سامانه جامع خدمات پس از فروش اتفاق بیفتد.

دیگر خبرها

  • عرضه کتاب حاشیه‌نگاری‌ از دیدارهای رهبر انقلاب در نمایشگاه کتاب
  • قیمت محصولات سایپا سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • شرایط جدید فروش و پیش فروش ۱۰ محصول سایپا اعلام شد+ جدول
  • ضرب الاجل وزارت صمت به ایران خودرو و سایپا
  • قیمت خودرو امروز ۱۷ اردیبهشت + جدول
  • ۸ کشته در تصادف رانندگی جاده‌های فارس
  • عوامل موثر بر قیمت ورق اکسین
  • کاتالوگ و جزییات ال۹۰ بومی‌سازی منتشر شد +تصویر
  • (عکس) ال۹۰ هم بومی‌سازی شد!
  • ال۹۰ هم بومی‌سازی شد!/ عکس